top of page

Geçmişten bugüne Mezgit

İşletmecimiz Şükrü Çalışkan'ın geçmişi ve mekanımızın kuruluş öyküsü


2004 yılından beri hizmet veren ve özellikle yerel insanımızın beğenisini, sahiplenmesini arkasına alarak kendisini geliştiren Mezgit Restaurant'ın kurucusu, turizm ve restorancılık sektörünün zirve yaptığı sezonları yaşayan, işin içinden gelen Şükrü Çalışkan.

Kuşadası'nın sevilen simalarından biri olmasının yanı sıra, sektörel anlamda "işin temelinden gelen" birisi.


Gençliğinde yurtdışında açtığı yerel lokantalar yoğun ilgi görmüş, ancak çalışma izni problemleriyle ülkesine dönüp, arkadaşının davetiyle Kuşadası'nda çalışmaya başlamak zorunda kalmış. Aynı mekanda geçen ve büyük bir kısmında şeflik yaptığı 25 yıllık bir deneyim sonucu maddi ve manevi birikimiyle, 10 masa kapasitesiyle başlayan Mezgit Restaurant'ı kurdu.



Başta eşi Hülya Hanım olmak üzere, ailesinin de desteğiyle seneler içinde mekanını geliştirdi ve bu mekan nihayetinde 60 masa kapasitesiyle, 3 farklı salona, 2 farklı mutfağa sahip olan ve özel catering hizmetleri sunabilen bir lezzet atölyesine evrildi.


Kurucumuzun geleneksel işletme bilgisinin yanı sıra, "her gün, her an gelişmek" üzerine kurulu iş motivasyonu sayesinde restoranımız geniş kitlelere hitap etmekte. Modern çağdaki dönüşüm hızının yemek kültürüne sirayet etmesiyle yükselen hizmet, lezzet ve sunum beklentilerini karşılayan; çağın gerekliliklerine uyarken "özünü" de kaybetmemeyi başaran Mezgit Restaurant, Ege lezzetleri ve deniz ürünleri konusundaki geleneksel mutfak anlayışını modern dünya mutfağı standartlarında sunmaya devam ediyor. Mezgit Restaurant, genç, yaşlı, yerli, yabancı; her kitleden, her yaş grubundan insana hitap eden bir ortam, her damağa hitap eden bir lezzet atölyesi olarak hizmet veriyor.


295 görüntüleme0 yorum
bottom of page